Hlavní obsah

Zloději kradli milodary ve slezských kostelech

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek

Dobrou práci odvedli policisté na Frýdecko-Místecku, kde se letos v červenci ve velkém rozmohly krádeže v kostelech v okolí Jablunkova a Třince. V policejním sítu skončila dvojice mladíků ve věku 18 a 20 let.

Foto: Policie ČR

Jeden z vyloupených kostelů.

Článek

Dvojice během několika týdnů vykradla kasičky v šesti kostelech. „Jejich odhalení předcházela složitá a mravenčí práce policejních detektivů. Ze samotného způsobu vniknutí, který byl vždy hrubý až brutální, a také z předmětu zájmu pachatele bylo zřejmé, že to bude někdo z místní galerky,“ uvedl mluvčí policie Vlastimil Starzyik.

„Takřka během jednoho měsíce od posledního vloupání měli policisté podezřelou dvojici u výslechu. Dva mladíci ve věku 18 a 20 let se ke své trestné činnosti doznali," řekl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Vyloupená pokladnička

"Zkušenosti detektivů neselhaly a z jedné z podezřelých osob se vyklubal známý místní delikvent, který má za sebou pestrou trestní minulost,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám