Hlavní obsah

Vrtulník zasahoval při střetu dvou aut na Novojičínsku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Dva lidé byli v neděli pozdě večer vážně zraněni při čelním střetu dvou automobilů na silnici mezi Starým Jičínem a Hůrkou na Novojičínsku. Při nehodě zasahoval i vrtulník letecké služby, jeden ze zraněných byl v ohrožení života.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Jeden z řidičů byl po nehodě vážně zraněn

Článek

Nehoda se stala před jedenadvacátou hodinou. „Devětadvacetiletý muž byl zaklíněn uvnitř automobilu, v době příjezdu našich posádek při vědomí, avšak s vícečetnými vážnými poraněními. Zasahující lékař u postiženého zjistil poranění dolních končetin a pravděpodobné poranění mozku. Sanitka jej přepravila do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Druhý z mužů, jehož identitu záchranáři dosud neznají, byl po střetu v bezvědomí a jeho život byl v přímém ohrožení. „Také on zůstal zaklíněn v útrobách automobilu. Pro selhávající dýchání u něj musel lékař bezodkladně provést intubaci dýchacích cest a pacienta připojit k umělé plicní ventilaci. Pacient utrpěl poranění mozku, hrudníku a dolních končetin,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám