Hlavní obsah

Mladý řidič sjel z lesní cesty a vrazil do stromu

Právo, Denisa Telaříková
Opava

K vážné nehodě vyjížděli v neděli dopoledne moravskoslezští záchranáři na Opavsko. Za obcí Jakartovice skončila vedle silnice ve stromu felicie, kterou řídil třicetiletý muž. Toho museli hasiči z automobilu vyprošťovat zhruba dvacet minut hydraulickými nástroji.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič s autem narazil do stromu

Článek

Řidiče z Jakartovic pak v bezvědomí a se zraněními ohrožujícími jeho život předali záchranářům. Po prvotním ošetření muže záchranáři přepravili k vrtulníku, který jej transportoval do ostravské fakultní nemocnice.

„Zasahující lékařka u řidiče zjistila vícečetná poranění v oblasti hlavy, hrudníku, horní končetiny a u obou dolních končetin. Záchranáři muži zajistili dýchací cesty i žilní vstup a připojili jej k řízené ventilaci,“ popisoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič s autem narazil do stromu

Dodal, že pacienta poté muselo sanitní vozidlo přepravit k vrtulníku, který na místě nehody bohužel nemohl přistát. „Byl zde totiž kopcovitý a zalesněný terén. Pilot proto dosedl poblíž nehody, u silnice na okraji obce. Letečtí záchranáři si postiženého převzali do péče a v ostravské fakultní nemocnici ho po transportu předali lékařům urgentního příjmu,“ upřesnil Humpl.

Nehoda se podle policie stala v neděli kolem čtvrt na jedenáct. „Proč řidič sjel z lesní cesty a narazil do stromu je nyní předmětem šetření. Byl u něj nařízen odběr krve, aby se zjistilo, jestli za nehodou nestojí alkohol či jiné omamné látky,“ sdělil Právu mluvčí opavské policie René Černohorský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám