Hlavní obsah

Střelce z Tetína policie obvinila z pokusu dvojnásobné vraždy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Policie v neděli obvinila z pokusu o dvojnásobnou vraždu pětapadesátiletého muže, který v sobotu odpoledne v Tetíně na Jičínsku údajně zastřelil jedenapadesátiletého muže a dalšího čtyřiapadesátiletého muže těžce zranil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie hodlá připravit státnímu zástupci podnět k vzetí podezřelého do vazby. V případě odsouzení muži hrozí vězení až 20 let.

Oba mladší muži z Trutnovska v obci rozebírali fóliovník. Na práci si je najal majitel pozemku, na kterém fóliovník stál. Během práce za nimi přišel pětapadesátiletý muž, který se s nimi, zřejmě kvůli dlouhodobým majetkovým sporům s majitelem pozemku, dostal do slovní rozepře. Konflikt podle policie vyústit tím, že si domů došel pro pravděpodobně legálně drženou dlouhou střelnou zbraň a tu použil. Z místa činu pak muž odešel domů, kde jej zatkla policejní hlídka. [celá zpráva]

Po střelbě na Jičínsku zůstal jeden mrtvý a jeden zraněnýVideo: Novinky

Zda mrtvý muž skutečně zemřel na následky střelného poranění, bude podle Ježkové muset prokázat nařízená pitva. "Výsledek nařízené soudní pitvy mrtvého muže bychom měli znát v průběhu pondělí," uvedla mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

Postřeleného muže záchranáři převezli vrtulníkem do hradecké fakultní nemocnice. Další okolnosti případu policie vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám