Hlavní obsah

Zlatnictví vybrali za tři minuty, zůstal po nich jen ohořelý vrak auta

Právo, miv
Velké Bílovice

Dobře připravení byli čtyři zloději, kteří v pátek vykradli zlatnictví ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku. Zůstal po nich jen prázdný obchod, silnice posypaná kovovými ježky a spálené auto.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vloupání se stalo kolem 04:30. „Skupinka pachatelů se na akci velmi dobře připravila. Zloději přes jednu z příjezdových silnic natáhli řetěz, aby zamezili průjezdu jiných vozidel a navíc na silnici nasypali kovové ježky. Na místo přijeli osobním vozidlem tmavé barvy Audi A6 combi. Podle získaných informací byli čtyři a měli u sebe střelnou zbraň,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Na vyloupení zlatnictví jim stačily asi tři minuty. Poté naskákali do auta a odjeli směrem do Moravského Žižkova a Hodonína. Všechny policejní hlídky na příkaz operačního střediska okamžitě vyjely na klíčové body možného přesunu zlodějů. Bez úspěchu.

Auto nechali shořet

Deset minut po sedmé hodině už policisté věděli, kde je vůz, který zloději k činu použili. Hasiči z Hodonína totiž vyjeli k požáru vozu poblíž zoo. Auto bylo plameny zcela zničeno a oheň se šířil do okolního lesa. Hasiči uhasili vůz i les a na místo přijeli kriminalisté.

„Policisté v současné době na případu intenzivně pracují. Zajišťují a vyhodnocují veškeré získané stopy i informace. Vzniklá škoda zatím není vyčíslena. Zároveň žádáme občany, kteří by k této události mohli sdělit jakékoliv další podrobnosti, aby kontaktovali kriminalisty na tísňové lince 158. Za pomoc a ochotu předem děkujeme,“ doplnila Haraštová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám