Hlavní obsah

Marihuanu za více než milión korun pěstoval v bývalé továrně

– Karlovy Vary
Právo, vor

Marihuanu za zhruba milión korun zabavila v rámci akce s krycím jménem Okno policie 26letému cizinci, který ji pěstoval ve třech místnostech bývalé továrny na výrobu plastových oken v Lubech u Chebu.

Marihuanu za více než milión korun pěstoval v bývalé továrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Chebští kriminalisté zabývající se problematikou drog vypátrali a následně zadrželi 26letého cizince, který se v České republice pohyboval na základě propadlého studentského víza,“ uvedla v pátek mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Kávová.

Celá akce pod krycím názvem Okno vyvrcholila po několika měsíčním usilovném vyšetřování ve středu 29. srpna v ranních hodinách, kdy kriminalisté cizince zadrželi v objektu bývalé továrny, kde konopí pěstoval ve třech místnostech. „Při zahradnické činnosti používal nelegálně odebíranou elektrickou energii na provoz automatizovaného osvětlení a ventilace. Zadržený zahradník zde bydlel v otřesných podmínkách, když spal na schodech ve vlhkém prostředí továrny,“ popisovala mluvčí.

„Kriminalisté ze skupiny TOXI na místě během domovní prohlídky nalezli a zajistili 629 rostlin konopí v různém stádiu růstu. Hodnota zajištěné drogy, by na černém trhu měla hodnotu přesahující jeden milión korun,“ konstatovala Kávová.

Cizinec byl po zadržení převezen do policejní cely a vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. „Státní zástupce podnět akceptoval a soudcem Okresního soudu v Chebu bude rozhodováno o vzetí cizince do vazby,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám