Hlavní obsah

Na Kroměřížsku vyhořela restaurace s penziónem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Škodu odhadnutou na 1,2 miliónu korun způsobil požár, který v noci na pondělí zachvátil budovu s penziónem a restaurací a přilehlou masnou v Rajnochovicích na Kroměřížsku. Oheň podle hasičů vznikl v kotelně, ovšem jeho příčinu stále vyšetřují. Na pomoc si povolali speciálně vycvičeného psa, který má vyloučit, že plameny založil žhář.

Článek

"Požár byl nahlášen kolem 2. hodiny ranní a na místo vyjely čtyři hasičské jednotky profesionálů i dobrovolníků," sdělil novinářům mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Po příjezdu hasičů již plameny zasáhly podkroví přízemní budovy s restaurací a penziónem. Oheň se však rychle rozšířil i na sousedící budovu s řeznictvím, protože střešní konstrukce turisticky oblíbeného penziónu byla vyplněná izolací z dřevěných pilin. "Při zásahu nebyl nikdo zraněn, protože v době požáru byl penzión prázdný," podotkl Mitáček.

Příčina zatím není známá

Hasiči následně museli strhnout střechu a ještě během dnešního dopoledne na místě dohašovali ohniska požáru.

"U rekreačních objektů se běžně používají dřevěné piliny jako izolace, protože jsou levné a mají dobré izolační vlastnosti. Mnohem bezpečnější je však nehořlavá izolace z čedičových vláken," doplnil řídící důstojník hasičů Miroslav Procházka.

Vyšetřovatelé v současné době ohledávají místo požáru a snaží se zjistit příčinu jeho vzniku. Oba objekty patří jednomu majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám