Hlavní obsah

Ženě z Orlové se facebooková párty vymkla z rukou, stovky rváčů rozháněli těžkooděnci

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Až nečekaně mnoho přátel má zřejmě sedmatřicetiletá žena z Orlové. Ta zorganizovala ve středu 29. srpna večírek a své přátele sezvala pomocí sociální sítě Facebook. Na akci se však přihlásilo 2500 lidí, několik stovek jich skutečně přišlo. Situaci museli uklidňovat policisté ze speciální pořádkové jednotky.

Foto: Policie ČR

Situaci musela uklidňovat speciální pořádková jednotka. Ilustrační foto.

Článek

Párty se konala na pozemku na Ostravské ulici v orlovské části Poruba. „Lidé, kteří tam přijeli, začali dělat výtržnosti, rušili noční klid, blokovali komunikaci a začali být agresivní. K tomu nechyběla hlasitá hudební reprodukce,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Po policistech házeli kameny

Na místo vyrazila nejprve policejní hlídka, které žena zoufale přiznala, že nečekaný nával návštěvníků nezvládá. Po 21:00 proto do Orlové dorazila i speciální pořádková jednotka „Jejím úkolem bylo obnovit veřejný pořádek a zajistit noční klid v ulicích,“ dodala mluvčí s tím policejní výzvu k rozchodu účastníci divoké párty neuposlechli. „Naopak někteří začali být velmi agresivní. Na policisty házeli kameny a dlažební kostky, převraceli kontejnery, rozbíjeli sklo, převraceli dopravní značky a vulgárně vyřvávali. Kámen zasáhl i policejního psa,“ popsala Viačková. Pět policistů bylo při zásahu zraněno.

Policisté speciální pořádkové jednotky proto účastníky večírku vytlačili z pozemku a dav rozdělili. Zatímco část návštěvníků akce odešla, někteří pokračovali v útoku na policisty. Nakonec se však podařilo policistům rozdivočelou skupinu lidí zpacifikovat. „Zadrženo bylo pět osob, z toho tři osoby byly převezeny na protialkoholní záchytnou stanici. Hladina alkoholu v dechu u všech přesahovala dvě promile. Všichni tři budou během dne vyslechnuti,“ informovala policejní mluvčí.

Zatčená pětice se dopustila přestupku neuposlechnutí výzev úřední osoby a rušení nočního klidu. Žena se bude zodpovídat z organizování akce, která nebyla řádně ohlášena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám