Hlavní obsah

Ve vojenském prostoru Libavá našli mrtvého vojáka

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku byl ve středu nalezen mrtvý voják. Osmatřicetiletý četař ze 71. mechanizovaného praporu v Hranicích na Přerovsku podlehl střelnému zranění. Pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Voják byl bez známek života nalezen před polednem na střelnici Daskabáty,“ řekla Právu mluvčí generálního štábu Jana Růžičková. Rodinu již podle ní armáda o úmrtí vojáka informovala.

Případem se nyní zabývá Vojenská policie. „Vše zatím nasvědčuje tomu, že voják spáchal sebevraždu. Zatím to však nelze potvrdit a nelze vyloučit ani nešťastnou náhodu nebo cizí zavinění,“ sdělila Právu mluvčí Vojenské policie Michaela Cvanová.

„Byly zahájeny úkony trestního řízení. Místo, kde byl voják nalezen, bylo ohledáno a byly zajištěny stopy,“ dodala policejní mluvčí. Více světla do případu by mohla vnést i nařízená pitva zesnulého. Výsledky pitvy se dají podle Cvanové očekávat do deseti dnů.                                                                                                        

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám