Hlavní obsah

V Letňanech během startu havarovalo letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V areálu letiště v pražských Letňanech v úterý večer havarovalo malé jednoplošné letadlo. Stroji se nepodařilo vzlétnout. Nehoda se obešla bez zranění.

V Letňanech při startu havarovalo letadloVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Letounu Zlín 326 MS se během startu samovolně zasunul podvozek. Po poklesnutí přídě letounu došlo ke kontaktu vrtule se zemí, následně vzhledem k ohnutí vrtule pilot vypnul motor a přerušil start.

Letoun skončil zhruba v polovině dráhy se zasunutým podvozkem v poloze „na břiše“.

"Ani jeden ze dvou členů posádky nebyl zraněn. Nedošlo k žádnému úniku ropných látek ani k poškození letištní plochy. Letiště je dál v plném provozu," Milan Mikulecký, zástupce vlastníka Letiště Praha Letňany.

Foto: Mapy.cz

Letadlo se zřítilo na letištní ploše.

"Pilota ročníku 1968 jsme podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Po skončení šetření Policie ČR a Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, byl letoun za pomoci techniky zvednut a po vysunutí podvozku odtlačen z plochy letiště.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Letadlo spadlo na letištní plochu.

Předběžná škoda na stroji je podle Rösslerové 700 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám