Hlavní obsah

Za pronásledování a napadení dívky může strávit roky ve vězení

Právo, plk
Ostrava

Urážky a výhrůžky snášela zhruba tři čtvrtě roku od dvacetiletého muže o rok mladší dívka z Ostravy. Kriminalisté už mladíka obvinili z nebezpečného pronásledování, výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví a těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Násilník dívku pronásledoval od loňských Vánoc až do 23. srpna, kdy ho zadrželi policisté.

„Vytrvale ji písemně prostřednictvím mobilního telefonu a internetu vulgárně urážel, nadával a vyhrožoval ublížením na zdraví. Chodil do místa jejího bydliště, kde nepřetržitě zvonil na domovní zvonek a domáhal se kontaktu s ní,“ řekl ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda. Dodal, že mladá žena se začala bát o svůj život.

Odmítnutému muži zřejmě nestačilo, že dívku psychicky deptal. Ve čtvrtek 9. srpna ji před jedním z barů v ostravské Stodolní ulici časně ráno napadl. „Zezadu ji stáhl za vlasy a vylil na ni pivo. Poté, co od něj poškozená utekla, hodil po ní pivní sklenici, kterou jí zasáhl do týlu a pohmoždil jí krční páteř,“ popsal mluvčí.

Krátce nato hodil násilník sklenici i po další, tentokrát osmnáctileté slečně. „Následně shodil na zem dvaadvacetiletého muže, kterého napadl pěstmi. Zlomil mu nos, pohmoždil páteř a způsobil mu otřes mozku,“ uvedl Svoboda a dodal, že dalšího dvaadvacetiletého muže udeřil hlavou do obličeje. „Následkem byl pád poškozeného na zem, zlomenina lícní kosti a desetidenní hospitalizace.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám