Hlavní obsah

Do pekárny ve Větrném Jeníkově vjel kamión, řidič zřejmě špatně zabrzdil

– Větrný Jeníkov

Obrovské štěstí v neštěstí měl v pondělí odpoledne pekař Karel Dolejší z vyhlášeného pekařství ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku. Těsně před tím, než dorazil do provozovny zadělávat těsto, mu do pekárny vjel kamión. Jeho řidič nejspíš zapomněl odstavený kolos zabrzdit. Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nákladní auto s návěsem se samovolně rozjelo a po asi sto metrech narazilo do budovy, kam se probouralo. Místo je neprůjezdné, ale dá se objet po místních komunikacích,“ shrnula událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Škody budou obrovské. Jen v dížích zůstalo pět metráků mouky, z níž už se nic neupeče. Minimálně zítra housky a chleba z pekařství do obchodů v regionu nedorazí.

„Podobnou návštěvu jsme tu měli už v zimě. Tehdy se tu na namrzlé silnici smýkal italský kamión plný prasečích půlek. Ten se ale naštěstí jen opřel do zdi,“ popsal Karel Dolejší, na jak rizikové adrese pekařství v sousedství přístupové trasy k D1 sídlí.

Kdy to v proslulé pekárně opět zavoní, se zatím neví. Specialisté nejprve musí kamión vytáhnout ven. Teprve poté se bude moci odhadnout způsobená škoda.

„Při nehodě se prorazila také nádrž s naftou a došlo k úniku menšího množství pohonných hmot do kanalizace,“ dodala mluvčí vysočinských hasičů Petra Musilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám