Hlavní obsah

Dívku sexuálně zneužil v křoví před domem, pátrají po něm policisté

– Šumperk
Právo, Miloslav Hradil

Policisté pátrají po muži, který minulý pátek odpoledne v Šumperku sexuálně zneužil nezletilou dívku. S prosbou o pomoc se v pondělí obrátili i na veřejnost.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kolem 13.30 dosud neznámý muž přistoupil k nezletilé dívce, která seděla na schodech před vchodem do panelového domu na Březinově ulici v Šumperku. Chytil ji za ruku a přes její odpor a křik ji zatáhl do křoví u vchodových dveří,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marta Vlachová.

Předběžným motivem jednání muže bylo podle ní sexuální zneužití dívky. K němu v křoví skutečně došlo, ale kriminalisté jej nechtějí vzhledem k fázi vyšetřování případu blíže specifikovat. „Dívku pak muž požádal, aby to nikomu neříkala. Bezprostředně po činu z místa odešel směrem k místní škole,“ uvedla mluvčí.

Na základě zjištěných skutečností se podařilo policistům sestavit přibližný popis pachatele. Mělo by se jednat o muže ve věku 30 až 40 let bílé pleti, který je vysoký asi 170 cm. V době činu měl na sobě tričko s krátkým rukávem dosud nezjištěné barvy.

I přes velké teplo měl na sobě dlouhé modré riflové kalhoty a šedé botasky. Mluvil česky bez přízvuku. Světle hnědé krátké vlasy měl učesané dozadu a byl hladce oholen. Celkové nepůsobil zanedbaně. Nebyl z něj cítit alkohol ani jiné látky.

„Policie žádá občany, kteří v pátek kolem 13:30 hodin viděli v blízkosti uvedeného domu muže tohoto nebo podobného popisu, aby ihned volali na linku 158. Dále žádáme občany, kteří v blízkosti dětských hřišť spatřili podezřelého muže, odpovídajícího popisu, aby rovněž kontaktovali policii,“ dodala Vlachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám