Hlavní obsah

Všechny vás postřílím, vyhrožoval muž policistům v Praze

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policisté zasahovali v noci na sobotu v Praze 5 v ulici Pod Kotlářkou. V ubytovně se tam zabarikádoval opilec a vyhrožoval, že všechny postřílí. Nakonec muže odzbrojili.

Muž se zabarikádoval v ubytovně v Praze 5 s pistolí v ruceVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Krátce před půlnocí volal na tísňovou linku 155 pětadvacetiletý muž, který si stěžoval na zdravotní a psychické problémy a chtěl záchranáři převézt do psychiatrické léčebny. Když přijeli záchranáři na místo do ulice Pod Kotlářkou v pražských Košířích, muž je začal vulgárně urážet a slovně napadat. Zdravotníci si proto přizvali na pomoc policisty,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté ulici uzavřeli.

Policisté podle ní viděli po příjezdu zaběhnout muže do domu. „Tam si nasadil pletenou kuklu, po chvíli vyběhl z domu a proti policistům mířil zbraní s tím, že je fyzicky zlikviduje. Policisté se v ten okamžik před mužem takticky schovali za oplocení a přivolali si na pomoc Speciální pořádkovou a Zásahovou jednotku včetně dvou vyjednavačů,“ konstatovala Rösslerová s tím, že muž se vzápětí vrátil do ubytovny.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Policisté pro jistotu povolali i záchrankuulici uzavřeli.

Po vyjednávání nakonec policisté přistoupili k zákroku, protože v domě spal ještě 21letý muž, který mohl být ohrožen. Zásahové jednotce se nakonec podařilo pachatele odzbrojit. Ukázalo se, že pistole byla plynová.

„Pětadvacetiletý muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za který mu hrozí až šestileté vězení,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám