Hlavní obsah

Cyklista shodil z kola mezi auta muže, který jej předjel

– Jihlava
Právo, pch

Absurdní případ napadení jednoho cyklisty druhým vyšetřují od čtvrtečního dopoledne policisté z Jihlavy. Hledají přitom svědky události, které zachytila kamera. Informovala o tom jejich mluvčí Jana Kroutilová.

Napadení cyklisty v Jihlavě

 
Článek

Šokující situace se odehrála ve čtvrtek před půl devátou dopoledne na ulici Žižkova v Jihlavě u krajského úřadu. Šestapadesátiletý cyklista při jízdě od centra po ulici Žižkova cestou předjel dva další lidi na kole – muže a dítě. Předjížděný muž ho přitom začal slovně napadat, a když poškozený na křižovatce s ulicí Ke Skalce zpomalil, neboť při odbočování vlevo musel dát přednost protijedoucím vozidlům, druhý cyklista ho dojel a zezadu do něj rukou strčil.

Poškozený přitom přepadl přes řídítka na silnici, kde se mu na poslední chvíli auta v protisměru vyhnula, při pádu se však zranil. Druhý muž z místa ujel. Posádka jednoho z protijedoucích vozů zraněnému pomohla a zavolala policii a záchranku.

Policisté žádají svědky tohoto případu, zejména osádku dodávkového vozidla, které se zraněnému cyklistovi vyhýbalo a dva chodce, kteří šli v té době po chodníku, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Muž, který je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, by mohl být ve věku kolem padesáti let. Je silnější postavy a má krátké tmavé vlasy. Na sobě měl oblečené kraťasy a tričko tmavé barvy. Jel na horském kole, oči si chránil černými brýlemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám