Hlavní obsah

Rozzuření sršni napadli hasiče, jeden z pobodaných mužů skončil v bezvědomí

Právo, Jiří Růzička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Rozzuření sršni zaútočili ve čtvrtek odpoledne na hasiče při likvidaci bouřkou strženého stromu u rybníka v Čehovicích na Prostějovsku. Tři hasiče pobodali, jeden z nich skončil na jednotce intenzivní péče nemocnice v Prostějově.

Foto: Profimedia.cz

Po bodnutí sršněm skončil hasič v bezvědomí. Ilustrační foto.

Článek

„Hasiči přijeli ke spadlému stromu, který měli pořezat a odklidit. Šlo o rutinní zásah, přítomnosti sršňů nic nenasvědčovalo. Pustili se tedy do práce a teprve až při řezání se objevilo skryté sršní hnízdo. Sršni vylétli a na hasiče zaútočili,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči se snažili z místa rychle utíkat, ale přesto se útoku bodavého hmyzu nevyhnuli. „Jeden z hasičů začal po bodnutí omdlévat a ztrácet vědomí, jeho kolegové mu poskytovali předlékařskou pomoc a přivolali záchranáře. „Sanitka převezla muže do nemocnice, probral se až na jednotce intenzivní péče, bude snad v pořádku, v tuto chvíli je při vědomí,“ řekl po 14:00 Hošák.

Hasiči, kteří jsou cvičeni i k technickým zásahům při likvidaci nebezpečných hnízd a rojů bodavého hmyzu, nebyli při výjezdu na podobnou situaci připraveni, neměli speciální obleky, které by je před hmyzem ochránily. K ohrožení obyvatel v okolí podle mluvčího nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám