Hlavní obsah

Senior předjížděl na plné čáře, motorkář, kterého srazil, skončil v nemocnici

Právo, Petr Kozelka
Hodonín

Krásné prázdninové dny lákají na silnice vyznavače jedné stopy. Mnoho z nich se bohužel ale domů už nevrátí, v lepším případě se domů dostanou až po dlouhém pobytu v nemocnici. Jen ve středu vyšetřovali hodonínští policisté hned tři nehody s účastí motorky.

Foto: Policie ČR

Motocykl skončil pod traktorem, při nehodě se těžce zranila 17letá spolujezdkyně.

Článek

Na silnici mezi Bzencem a Těmicemi začal 65letý důchodce za volantem Škody Favorit předjíždět zemědělský stroj v místě, kde je plná čára. V tu chvíli se však přes horizont přehoupl 38letý motorkář a přestože se řidič snažil vrátit do svého pruhu, nestihl to a s motorkou se bočně srazil. Řidiče motocyklu transportoval s těžkým zraněním vrtulník do nemocnice v Brně.

„Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Za přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí řidiči až 2 roky vězení. Řidič vozidla navíc předložil při kontrole propadlý posudek o zdravotní způsobilosti,“ řekla policejní mluvčí Radka Polášková.

Další nehoda se stala poblíž Strážnice na silnici 1/55. Řidič traktoru s přívěsem začal odbočovat ve chvíli, kdo ho předjížděl na motorce 19tiletý mladík s o dva roky mladší spolujezdkyní. „Motorkář začal brzdit, naklonil motocykl doleva a položil ho na vozovku. Stroj narazil do kol traktoru. Řidič motocyklu vyvázl bez zranění, jeho spolujezdkyně  byla s těžkým zraněním hospitalizována v nemocnici v Hodoníně,“ řekla mluvčí.

Poslední nehoda se stala na parkovišti u obchodního domu Kaufland v Kyjově. Teprve 19tiletý mladík za volantem Škody Octavie začal při najíždění na parkovací místo objíždět pomalejší auto, najel do protisměru a čelně se střetl s motocyklem. Motorkář přepadl přes kapotu auta a lehce se zranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám