Hlavní obsah

Hasiči na Frýdecko-Místecku zachránili před ohněm dvacítku koní

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci na čtvrtek u požáru ve Frýdku-Místku. V místní části Panské Nové Dvory hořela střecha hospodářského objektu. Vzhledem k tomu, že v sousední budově byly ustájeny dvě desítky koní, museli se hasiči postarat o jejich bezpečné vyvedení ven.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Hasiči si musí v uzavřeném prostoru poradit s divokými plameny.

Článek

„O požáru bylo hasičské operační středisko informováno krátce před středeční půlnocí. Do Panských Nových Dvorů se vydali frýdecko-místečtí profesionální hasiči, ale také dobrovolné hasičské jednotky z Frýdku, Dobré, Paskova a Frýdlantu nad Ostravicí,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že se požár obešel bez zranění.

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu během půl hodiny, pak jim ale ještě téměř čtyři hodiny zabralo dohašování s rozebíráním střešní konstrukce objektu. Místní jednotka hlídala požářiště až do čtvrtečního odpoledne,“ upřesnil Kůdela.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 1,7 miliónu korun. Kromě střechy shořela totiž také uskladněná sláma. Příčinu vzniku požáru šetří hasiči i Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám