Hlavní obsah

Hádka na frýdecko-místecké ubytovně málem skončila vraždou

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Velká slovní rozepře se rozpoutala v pondělí v noci mezi dvěma muži na ubytovně ve Frýdku-Místku. Mladší z dvojice nakonec hádku ukončil tím, že se svého oponenta snažil zabít nožem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pětadvacetiletého muže proto policie obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, za který mu hrozí vězení na deset až osmnáct let.

„Obviněný několikrát brutálním způsobem napadl osmatřicetiletého muže. Několikrát na něj zaútočil bodnořezným nástrojem. Napadený muž se bránil a ranám uhýbal, přesto jej však útočník několikrát zasáhl. Těžce zraněnému muži se nakonec podařilo z pokoje utéct a schovat se na vrátnici ubytovny,“ popisovala útok krajská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Dodala, že vrátný okamžitě zavolal rychlou záchrannou službu a poté městskou policii. „Útočníka zadrželi právě strážníci městské policie. Zraněného muže záchranáři převezli do frýdecko-místecké nemocnice,“ upřesnila Vlčková.

Případem se nejprve zabývali kriminalisté územního odboru Frýdek-Místek. Zahájili trestní řízení s tím, že mladý muž je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví. „Během prověřování však vyšlo najevo, že útok byl veden s takovou razancí, že jen díky aktivní obraně napadeného a včasné odborné lékařské pomoci neměl daleko horší a fatální důsledky. Na základě těchto zjištěných skutečností si proto případ v pondělí odpoledne převzali krajští kriminalisté,“ doplnila mluvčí.

Čin byl poté překvalifikován na zločin vraždy ve stadiu pokusu. Pětadvacetiletý útočník již byl v minulosti několikrát soudně trestaný za majetkovou trestnou činnost. Krajské státní zastupitelství v Ostravě bude rozhodovat o tom, jestli podá návrh na vzetí obviněného do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám