Hlavní obsah

Zloděj vzbudil seniora a přikázal mu, ať zůstane v posteli a nechá ho krást

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nepříjemnou vzpomínku bude mít na noční probuzení čtyřiaosmdesátiletý senior z Litovle na Olomoucku. Musel v posteli přihlížet, jak jej okrádá zloděj, který k němu vnikl do bytu a šramotem jej vzbudil. Zloděj se navíc seniora drze zeptal, kde má cennosti a jak se z bytu dostane ven.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V neděli krátce po půlnoci vnikl zatím neznámý pachatel do bytu v prvním patře na ulici Palackého v Litovli. Dovnitř se dostal dostatečně nezajištěným oknem. Byt prohledal a přitom také vzbudil majitele.

„Čtyřiaosmdesátiletému muži sdělil: 'Dejte mi peníze a zlato, zůstaňte ležet v posteli a dobře to dopadne a nic se vám nestane.' Senior v obavě o svůj život uposlechl,“ řekla Právu v pondělí olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Zloděj pak podle ní odcizil finanční hotovost a dvě historické pistole. „Poté se zeptal na cestu z bytu a odešel,“ dodala mluvčí.

Důchodci vznikla škoda ve výši přes 35 tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají. Bude-li dopaden, bude obviněn ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám