Hlavní obsah

Při požáru ostravské ubytovny zemřel muž, další je vážně popálený

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Noční požár dvoupatrové ubytovny v Ostravě-Porubě si vyžádal jeden lidský život a jednoho vážně popáleného člověka. Hasičům se ale podařilo dalších pět mužů a jednu ženu z hořícího objektu zachránit.

Při požáru ubytovny zemřel člověkVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„V noci na neděli, hodinu před půlnocí, dostalo operační středisko hasičů informaci o požáru jednoho pokoje na porubské ubytovně, která stojí na Pavlouskově ulici. Na místo vyjely tři ostravské jednotky z Poruby, Zábřehu a Fifejd, s nimi se do boje s ohněm pustili také dobrovolní hasiči z Pustkovce,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Ostravě-Porubě hořela v noci na neděli ubytovna. Jeden muž požár nepřežil, druhý je vážně popálený.

Dodal, že v pokoji hořel převážně nábytek a objekt byl velmi silně zakouřen. „Hasiči vynesli ven do bezpečí dva muže v bezvědomí. Při dalším průzkumu dalších pokojů pak objevili čtyři spící osoby – tři muže a jednu ženu, kteří naštěstí byli při vědomí. Vyvedli je ven,“ popisoval požár mluvčí.

Jeden muž zemřel

„I přes prováděnou resuscitaci se zasahujícím nepovedlo jednoho muže oživit. Druhý, čtyřiapadesátiletý pacient, byl zpočátku v bezvědomí, avšak podařilo se ho oživit a ošetřit. Poté byl s popáleninami druhého a třetího stupně na horních a dolních končetinách převezen na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Ladislav Lang.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V Ostravě-Porubě hořela v noci na neděli ubytovna. Jeden muž požár nepřežil, druhý je vážně popálený.

Hasiči dostali oheň na ubytovně pod kontrolu během 45 minut, za další půlhodinu jej dohasili. K odvětrání objektu použili přetlakové ventilátory. „Celková škoda ještě nebyla vyčíslena. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření,“ doplnil Kůdela.

Na místě v neděli dopoledne pokračují v pátrání a dokumentaci vyšetřovatelé a technici moravskoslezských hasičů, ale také Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám