Hlavní obsah

Rozpálený výfuk zapálil suchou trávu, pak začalo hořet i auto

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že je důležité myslet při odstavení auta i na to, že by pod ním neměl být hořlavý materiál, který by se mohl vznítit od rozehřátého výfuku, se v sobotu v podvečer přesvědčil řidič u Maršova na Uherskobrodsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Odstavení auta na suchou trávu nemusí dopadnout dobře.

Článek

Pod odstaveným autem na polní cestě se vzňala tráva, pak začal hořet i spodek auta, oheň zasáhl i jeho motorovou část.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár poškodil spodek auta.

Požár se naštěstí podařilo osádce auta uhasit ještě před příjezdem hasičů. „Naštěstí rychle reagovala a za použití vody plameny uhasila. Jejich rychlým zásahem se tak požár obešel bez vzniku vážnější škody,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň zasáhl i motorovou část vozidla.

Požár byl podle něj hasičům ohlášen na tísňovou linku v 18 hodin. Na místo byla vyslána jednotka ze stanice v Uherském Brodu, která však už nemusela zasahovat.

„Vyšetřovatel z Uherského Hradiště následně zjistil, že ke vzniku požáru došlo po odstavení vozidla nad vzrostlým a suchým travním porostem u polní cesty. Vlivem povrchové teploty výfukového potrubí, jehož hodnota se pohybuje v řádech až stovek stupňů, došlo k zapálení porostu přímo pod vozidlem,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám