Hlavní obsah

Na Opavsku spadlo vyhlídkové letadlo, dva lidé zemřeli

Právo, Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek, Denisa Telaříková
Opava
Aktualizováno

U Dolního Benešova na Opavsku ve čtvrtek odpoledne havarovalo malé vyhlídkové letadlo. Dva lidé, zřejmě Rakušané, na místě zemřeli.

Havárie malého letadla na OpavskuVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Krátce po 13.20 přijala policie oznámení o pádu letadla u letiště v Dolním Benešově. Z prvních informací vyplývá, že v letadle měli cestovat dva lidé. Oba zemřeli,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Opavský policejní mluvčí René Černohorský Právu sdělil, že v malém letadle cestovali dva muži.

Foto: Pavel Karban, Právo

Letoun se zřítil u Dolního Benešova na Opavsku.

„Letadlo má na trupu rakouskou vlaječku, předpokládáme tedy, že se jedná o rakouské občany. Letadlo spadlo na poli v sousedství letiště Zábřeh u Dolního Benešova. Nyní zjišťujeme, jaký manévr zde pilot prováděl a proč letadlo spadlo. Na místo dorazí inspekce z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ uvedl Černohorský s tím, že oba muži utrpěli bohužel zranění neslučitelná se životem.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

V Dolním Benešově na Opavsku spadlo vyhlídkové letadlo. Dva lidé podle ČT24 zemřeli.

„Když záchranáři dorazili na místo, tak jeden z mužů již nejevil známky života. Druhého cestujícího záchranáři nějakou dobu resuscitovali, avšak neúspěšně. I on bohužel podlehl svým zraněním,“ upřesnil mluvčí záchranářů Ladislav Lang. Jednomu z mužů bylo 45 a druhému 67 let.

"Letadlo leží v poli. Jedno křídlo je zlomené. Na křídlech leží těla přikrytá pytli," popsal místo nehody jeden ze svědků, který na místo dorazil krátce po nehodě. Uvedl, že jde o čtyřmístný jednomotorový letoun značky Sokata.

Na místě nyní pracují zástupci letecké inspekce i policejní vyšetřovatelé. Zatím není jasné, zda letadlo havarovalo při přistání či při startu. "Pokud skutečně přistával, tak se o kus netrefil na ranvej. Letadlo leží souběžně s ní, ale ve vzdálenosti asi 300 metrů," řekl svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám