Hlavní obsah

Gang zlodějů v Praze rok kradl i se svými dětmi, brali i těhotenské testy

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Osmičlenný gang zlodějů zadrželi v těchto dnech pražští kriminalisté. Organizovaná skupina využívala svoje děti ke krádežím na celém území Prahy v různých obchodech od července minulého roku. Jejich krádeže měly vždy stejný scénář - odlákat pozornost prodavaček, udělat rozruch a krást.

Policie zatýká členy zlodějského gangu

 
Článek

Skupina dospělých si vždy vyhlédla nějakou prodejnu, kam poté zamířili i s dětmi. Členové gangu jednali koordinovaně - každý z nich měl rozdělené úkoly. Žena s kočárkem například zaměstnala prodavačku za pokladnou a nechala si ukázat nějaké zboží, ostatní mezitím kradli všechno, co se dalo.

„Jindy ostatní zaměstnali i několik prodavaček a žena kradla věci a uschovávala je přímo do kočárku k malému dítěti. Do propracovaného plánu pokaždé zapojili i své děti, jejichž úkolem bylo především v obchodě křičet, běhat, shazovat věci z regálů tak, aby vytvořily co největší rozruch,“ informovala Novinky mluvčí policie Eva Kropáčová.

Skupina kradla ústní vody i granule pro zvířata

Skupina zlodějů kradla od července minulého roku například v prodejně se zdravotnickými pomůckami, lékárně, trafice, značkové prodejně s oblečením, chovatelských potřebách, a v jednom případě dokonce v rychlém občerstvení, kde ženě sedící u stolečku odcizili kabelku.

Rodina organizovaně vykrádá drogérii

Podle policie v lékárně v Praze 2 odcizili dvacet zubních past, deset krémů, devět ústních vod, tampóny, sprchové gely a těhotenské testy. V prodejně chovatelských potřeb zase odcizili několik kilogramů různých granulí.

Překvapené zloděje zadrželi kriminalisté společně se zásahovou jednotkou.

„Zadrželi celkem tři muže ve věku od devatenácti do šestačtyřiceti let a pět žen ve věku od devatenácti do pětačtyřiceti let,“ dodala policejní mluvčí. Zloději jsou nyní umístěni v policejní cele, kde čekají, jestli na ně soud uvalí vazbu. Hrozí jim až dvouleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám