Hlavní obsah

Řidič bezdůvodně zastavil na zelenou před autobusem MHD, dva cestující se zranili

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Dvě ženy utrpěly ve středu zranění v autobusu městské hromadné dopravy v Přerově poté, co jeho řidič musel na jedné z křižovatek prudce zabrzdit, když před ním bezdůvodně zastavilo auto. Jeho řidič z místa ujel. Zraněné musely být hospitalizovány v nemocnici.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Řidič autobusu jel ulicí Kojetínská ve směru od křižovatky Velké Novosady - Komenského. Před semaforem, na kterém svítilo zelené světlo, musel prudce zastavit, protože před ním jedoucí osobní vozidlo bezdůvodně zastavilo, aniž by k tomu měl jeho řidič jakýkoliv důvod,“ řekla Právu ve čtvrtek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Autobus zůstal podle ní chvíli na místě, aby řidič zjistil, zda jsou cestující v pořádku. Dva upadli a zranili se. Řidič osobního vozu z místa odjel. I se zraněnými dojel řidič autobusu na nádraží, kde jim přivolal záchrannou službu.

„Ta je odvezla do nemocnice. U 57leté ženy bylo zjištěno těžké zranění s dobou léčení 4 - 6 týdnů. Další 82letá cestující utrpěla zranění s dobou léčení do 7 dnů. Obě zůstaly hospitalizovány v nemocnici,“ dodala Zajícová. Dechová zkouška u řidiče autobusu byla negativní. Okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám