Hlavní obsah

Řidič předjížděl kolonu vozidel, zemřel po nárazu do kamiónu

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Pod koly nákladního auta zahynul ve středu večer mladý řidič osobního automobilu při tragické dopravní nehodě u Tlumačova na Zlínsku. Zřejmě neodhadl kolonu předjížděných vozidel a narazil do kamiónu.

Foto: Policie ČR

Při střetu s kamiónem neměl řidič osobního auta šanci přežít.

Článek

„Nehoda se stala ve středu o půl osmé večer v místě zvané Skály před začátkem Tlumačova. Osobní auto Fiat Brava s třicetiletým řidičem jelo ve směru od Otrokovic, když řidič začal předjíždět kolonu několika vozů. Těžko říct, jestli doufal, že to stihne nebo se dostatečně nepřesvědčil, že k tomu má vhodné podmínky,“ popsala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Macalíková.

V opačném pruhu jel nákladní vůz. Řídil ho stejně starý muž. „Ten vypověděl, že už se mohl na auto v protisměru jen dívat a brzdit, střetu zabránit nešlo. Osobní auto narazilo do kamiónu čelně. Malý a lehký osobák byl zcela zdemolovaný. Zůstal pod koly kamiónu, který ho posunul o několik metrů zpět. Řidiče, který zemřel okamžitě, nešlo jednoduše vyprostit, musela pomoci až speciální technika hasičů,“ uvedla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při střetu s kamiónem neměl řidič osobního auta šanci přežít.

V tomto roce jde o čtvrté smrtelné zranění v okrese Zlín. Zemřeli už dva řidiči a dva chodci. Z aktuálních statistik vyplývá, že ve Zlínském kraji letos při dopravních nehodách zemřelo už 23 lidí. Je to o čtyři zmařené lidské životy méně než za stejné období loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám