Hlavní obsah

Zbídačená a hladová babička přežívala o chlebu a vodě, syn se staral jen o důchod

Právo, Miroslav Homola
Brno

O chlebu a vodě. Tak podle všeho pouze přežívala osmdesátiletá stařenka z Brna. Obavy o její život pojali strážníci operačního střediska poté, co seniorka sama zavolala na tísňovou linku městské policie. Měla prý hlad.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stěžovala si, že její syn jí údajně nedává najíst a napít a velmi nesrozumitelně komunikovala, a to až do té míry, že bylo obtížné určit její jméno a adresu,“ uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci proto po rychlém ověřování odhadli bydliště ze sdělených informací a vyslali hlídku do středu města. Ve vytipovaném domě skutečně ženu objevili, stála jen spoře oděná a ve viditelně zanedbaném stavu mezi dveřmi.

„Neorientovala se v čase, plakala a nadále si stěžovala na osmačtyřicetiletého syna, který se o ni měl postarat a neudělal to. Brňanka tvrdila, že ji prý potomek navštěvuje jen jednou měsíčně v době důchodu, který si odnese a koupí jí za něj nedostatečné množství potravin a nápojů,“ doplnil k případu mluvčí.

Stařenka měla na pět dní čtyři kusy pečiva a vodu

Zpátky do bytu jí museli strážníci pomoci kvůli problémům s chůzí. Čtyři kusy okoralého pečiva a sklenice s vodou, které měla položené na stole, jí údajně měly vystačit na posledních pět dní.

Hlídka ženě přivolala záchrannou službu a vyhledala sousedy, kteří její slova potvrdili a dodali, že kvůli nezaplacenému nájmu je prý na byt vydán příkaz k vystěhování. Domluvit muži se údajně všichni obávali kvůli jeho agresivní povaze. Strážníci k případu přivolali policii.

„Značně dezorientovanou stařenku si převzali k odbornému vyšetření lékaři, další okolnosti prověřujeme,“ potvrdila mluvčí policie Andrea Straková.

Reklama

Výběr článků

Načítám