Hlavní obsah

Nahý sprejer ležel na dětském hřišti, malůvky i nahotu vysvětlil hrou

Právo, Miroslav Homola
Brno

Zábava některých mladých lidí je mnohdy velice zvláštní a zdá se, že snad ani nezná hranic. Svědčí o tom i případ dvou sprejerů, který řešili v těchto dnech kriminalisté ze Židenic.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva mladíci ve věku 20 a 18 let se v nočních hodinách v Líšni bavili čmáráním po různých objektech a předmětech. Jejich jednání si všiml náhodný svědek a informoval policii. Hlídka objevila podezřelou dvojici v hodně nezvyklé pozici.

„Oba mladíci leželi na atrakci na dětském hřišti, přičemž jeden z mužů byl zcela nahý. Policisté u mladíků našli speciální fix používaný na graffity a na místě také zjistili, že jedna z dětských prolézaček je čerstvě pokreslená. Starší z dvojice byl podnapilý a policistům začal vyhrožovat s tím, že budou mít problémy, jelikož má mnoho kontaktů,“ uvedla k případu policistka Andrea Straková

Oba mladíci skončili na služebně, kde měli co vysvětlovat. Mladí muži si totiž své jednání dokumentovali na fotoaparát, a jak policisté později zjistili, pokreslená prolézačka nebyla jejich jediným dílem. Obdobně se vyřádili také na dodávce zaparkované v ulici Zikově, na stojanu s tiskovinami a popsali i okno logopedického stacionáře. Zdokumentované byly ovšem i jiné situace.

Dvojice prý plnila úkoly, které kolují na sociálních sítích a součástí jejich splnění je i patřičná dokumentace a následné zveřejnění. Jak policisté mohli vidět, šlo o vskutku duchaplné výzvy, jako například vypít hned po sobě sedm skleniček tvrdého alkoholu, pověsit se v tramvaji za nohy, nebo se vyfotit na střeše domu ve výšce několika metrů. Ke zmíněným úkolům zřejmě patřila i veřejná nahota. Mladíkům nyní za přečin poškození cizí věci může hrozit dokonce i pobyt ve vězení, a to až na jeden rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám