Hlavní obsah

Výbuch plynu v olomouckém bytě zranil dva lidi

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva lidé utrpěli ve středu po poledni lehké zranění při výbuchu plynu v bytovém pětipodlažním domě na Šmeralově ulici v Olomouci. K explozi došlo pravděpodobně při opravě v jednom z bytů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Došlo k ní v podkroví. Výbuch nezpůsobil následný požár, byl však tak silný, že rozbil okna v dalších dvou nižších patrech. „V bytě jsou potrhány sádrokartony,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Po výbuchu utrpěli dva dospělí lidé lehké zranění a byli převezeni k ošetření do olomoucké fakultní nemocnice,“ řekl Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Plyn vybuchl zřejmě při údržbě, protože podle předběžných informací se těsně před explozí v bytě pracovalo. „K evakuaci obyvatel domu nemuselo dojít a není uzavřena ani silnice vedoucí kolem něj. Bližší okolnosti exploze jsou dosud předmětem šetření,“ sdělila Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám