Hlavní obsah

Sedmnáctiletá dívka utekla z porodnice, rodit začala na zastávce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Po sedmnáctileté pacientce, která utekla z jedné z ostravských porodnic, pátrali v noci ve středu policisté. Obrátili se na ně lékaři, protože dívka měla těsně před porodem a existovaly obavy o život její i dítěte. Pátrání nakonec skončilo úspěšně a policisté navíc zjistili, že žena je na seznamu hledaných osob, takže ji museli v porodnici hlídat, aby opět neutekla. Podle informací Práva se dítě již narodilo a je zdravé.

Foto: Profimedia.cz

Článek

O neobvyklé pátrací akci informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Lékaři se na policii obrátili o půl druhé v noci.

„Okamžitě započalo pátrání v objektu, v okolí nemocnice a dále se postupovalo po vytyčené trase, kde by se dívka mohla pohybovat. Pět minut před druhou hodinou ranní byla dívka kontrolována strážníky v prostoru zastávek MHD. Kontrakce těhotné ženy iniciovaly přivolání záchranářů a rodička byla převezena zpět do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Vzhledem k tomu, že dívka je v celostátním pátrání kvůli podezření z trestné činnosti, policisté ji nyní v porodnici hlídají. „Nutno ale dodat, že porodnické oddělení není opravdu obvyklým místem, kde ke střežení dochází,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám