Hlavní obsah

Rodiče koupili synovi lístek na pouťovou atrakci, ta mu amputovala kus prstu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Sedmiletý chlapec se v sobotu odpoledne zranil na pouti na Masarykově náměstí v Novém Bydžově. Podle matky údajně při prolézání pouťové atrakce uvízl rukou v mezeře mezi otočným kruhem, kdy došlo k amputaci článku prstu od plechu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ten den odpoledne rodiče svým dvěma synům u pokladny za sto korun koupili dva lístky na atrakci. Sedmiletý chlapec s o tři roky starším bratrem na tuto atrakci skutečně odešli a rodiče na ně zatím čekali venku před vstupem,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová a pokračovala v popisu události.

„Přitom prý viděli, kde se jejich děti pohybují. Najednou matka slyšela, jak její mladší syn brečí a pobíhá po atrakci. Tatínek ho hned vytáhl ven a provozovatel atrakce je ihned odvezl do tamní nemocnice na chirurgii.“

Provozovatel atrakce se podle matky za událost omluvil, ale chlapec bohužel utrpěl zranění s trvalými následky.

„Na pouťové atrakci je platná technická prohlídka z letošního dubna. Co bylo přesnou příčinou nehody, zatím není jisté. Policie zjišťuje, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo o technickou závadu,“ dodala Pešavová.

Případ je šetřen pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám