Hlavní obsah

Nacouvali do výlohy a odcizili zlaté šperky za dva milióny

Právo, Novinky, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Tři muži v pondělí nacouvali vozem do výlohy trutnovského zlatnictví. Po rozbití výlohy zloději sebrali zlato v hodnotě asi dvou miliónů korun. V případě odsouzení jim hrozí za zločin krádeže až osm let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Výloha, do které nacouvali zloději s autem.

Článek

Krádež se stala na Krakonošově náměstí za asistence kamer městské policie. Strážníci však dorazili na místo až poté, co zloději ve svém bílém Volkswagenu Passat ujeli.

„Vzájemně se minuli, když naše hlídka přijížděla na místo. Lupiče se strážnici snažili nějakou dobu sledovat, ale nemělo to smysl. Lupiči měli silnější vůz a případná honička ulicemi města by nic nevyřešila,“ tvrdí šéf trutnovské městské policie Karel Povr.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Výlohu musel majitel zabezpečit.

Zloději si počínali zkušeně - kola vozu podložili nástavci a nacouvali do vyvýšené výlohy. Uvnitř obchodu bleskově pobrali vystavené zlaté šperky. „Šlo o doslova bleskovou akci. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům za zločin krádeže až osm let vězení,“ potvrdila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Odpad, který zůstal po zlodějích.

Policisté přijmou jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatelů na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám