Hlavní obsah

Zloději navrtali na poště na Přerovsku trezor, dostali se jen k pohledům a známkám

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policie pátrá po zlodějích, kteří se pokusili minulý pátek krátce před čtvrtou hodinou ranní vykrást trezor pobočky České pošty v obci Milotice nad Bečvou na Přerovsku. Místo peněz se jim ale podařilo dostat pouze ke známkám a pohledům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Neznámí pachatelé vypáčili plastové okno budovy, kterým vnikli do vnitřních prostor pobočky. Pak překonali bezpečnostní dveře do místnosti s trezorem, jejichž poškozením způsobili škodu 20 000 korun. Uvnitř se potom pokusili vyvrtáním otvoru vniknout do trezoru,“ řekla Právu v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Kasařům se podle ní podařilo dostat pouze do jedné části, kde byly uložené pohlednice, známky a obálky. „Do druhé části, kde byly uloženy peníze, se jim nepodařilo dostat, protože byli pravděpodobně vyrušeni a z místa utekli, aniž by cokoliv odnesli,“ uvedla mluvčí. Podle svědecké výpovědi utíkali z místa dva muži směrem od pošty k medovému sklípku. Zhruba 80 metrů před ním měli odstavené auto, se kterým odjeli směrem na Hranice.

„Policie žádá případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace zejména k vozidlu, které tam bylo odstavené zřejmě delší dobu, aby tak učinili na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Vozidla si mohli všimnout i projíždějící řidiči, protože stálo u hlavní cesty,“ dodala Zajícová. Celková škoda, kterou pachatelé způsobili, byla vyčíslena na 38 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám