Hlavní obsah

Zfetovanému řidiči policisté zabavili fabii, chvíli nato jel v kabrioletu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Opravdu nevídaný kousek se povedl v těchto dnech devatenáctiletému mladíkovi z Brna, přišel totiž o dvě auta za jeden den. Zatímco drtivá většina řidičů si neumí ani představit, že by sedla do auta pod vlivem návykových látek, mladík si neváhal dát pervitin a vyrazit s autem do centra města.

Zfetovaného řidiče zadrželi dvakrát za noc a zabavili mu dvě autaVideo: Policie ČR

 
Článek

Jeho jízda ale neunikla pozornosti policejní hlídky a následný test potvrdil užití drog. Protože se mladík neměl k tomu, aby podstoupil lékařské vyšetření a hlídka měla z jeho jednání dojem, že by se mohl vyhýbat odpovědnosti, byla mu uložena kauce 50 tisíc korun. Tu řidič neuhradil, a tak jeho fabie skončila na policejním odstavném parkovišti.

Ten samý den večer se ulicemi moravské metropole hnal vysokou rychlostí sportovní kabriolet. Tentokrát ho zastavila hlídka strážníků, která z řidiče nevymámila řidičák, a proto si na pomoc zavolala dopravní policisty.

„Ti na místě zjistili, že nám již dobře známý devatenáctiletý mladík za volantem vykazuje známky ovlivnění návykovou látkou. Byl nervózní, roztěkaný, třásl se po celém těle a mluvil velmi nevýrazně. Dál už situace vypadala stejně jako dopoledne. Pozitivní orientační test, odmítnutí lékařského vyšetření, nezaplacená kauce a odtah vozidla,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Mladík opět odmítl lékařské vyšetření s odkazem na to, že se bojí jehel a nevěří systému v Česku. Nyní bude mít ovšem se systémem notně co do činění.

Reklama

Výběr článků

Načítám