Hlavní obsah

Náraz do sloupu elektrického vedení zdemoloval vůz, zůstali v něm tři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři osoby cestovaly v osobním automobilu, který v sobotu brzy ráno u Dolních Studének na Šumpersku v zatáčce narazil do sloupu elektrického vedení. Po nehodě ve voze zůstali zaklíněni tři lidé, jedna žena nehodu nepřežila. Informoval o tom mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák. Řidič podle dalších zjištění pil před jízdou alkohol.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vůz se po nárazu převrátil.

Článek

Vůz narazil do sloupu a zůstal ležet převrácený na střeše. Hasiči na vyproštění osob z vozidla museli použít hydraulické zařízení.

Ve voze zůstali tři lidé, dva z nich byli těžce zraněni. Devatenáctiletý řidič utrpěl zranění lehké, uvedl mluvčí policistů Josef Bednařík.

"Řidič uvedl, že nějaký alkohol před jízdou požil, ale vzhledem k poranění v obličeji nebylo možno provést orientační dechovou zkoušku na alkohol. Proto bylo provedeno lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, dále byl proveden test na drogy s negativním výsledkem," uvedl Bednařík.

Řidič je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti, hrozí mu až šest let vězení. Škoda na vozidle činí 10 000 korun, na sloupu elektrického vedení, který vůz nárazem přerazil, 30 000 korun.

V noci na sobotu hasiči také zasahovali u nehody automobilu u Stádla na Olomoucku. Vozidlo tam zarazilo do stromu a zůstal v něm zaklíněný řidič. Hasiči jej museli vyprostit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám