Hlavní obsah

V ostravském bytě našli munici a zbraně, evakuovat museli desítky lidí

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, hon

Kvůli vážné hrozbě exploze policie v pátek evakuovala několik desítek lidí ze tří vchodů sedmipodlažního domu v Jugoslávské ulici v Ostravě-Zábřehu. Kriminalisté zde před polednem zatkli 29letého obyvatele jednoho z bytů, při prohlídce pak zjistili, že v bytě se nachází větší množství zbraní a munice. Krátce před šestnáctou hodinou se mohli lidé do svých bytů vrátit.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policisté evakuovali tři vchody a prostranství před domem ohradili červenobílou páskou

Článek

Kriminalisté budou prohledávat byt zřejmě ještě několik hodin. „Zadrželi jsme devětadvacetiletého muže, který je nám z minulosti známý z jiné trestné činnosti,“ řekl Právu krajský policejní ředitel Tomáš Tuhý s tím, že policie zbraně i munici na místě zajišťuje a budou podrobeny znaleckým expertízám.

„Celou věc prověřujeme v součinnosti s útvarem pro boj s organizovaným zločinem. Na místě jsou kynologové se speciálně vycvičenými psy pro vyhledávání výbušnin,“ dodal Tuhý.

Místní lidé jsou zatčením svého souseda překvapeni. „Vypadá jako docela slušný kluk, jsem z toho úplně v šoku,“ řekla jedna z jeho sousedek. „Toho mladíka si odvedli těžkooděnci,“ dodala.

Evakuace podle místních lidí proběhla v úplném klidu. „Prostě přišli policisté a řekli, že musím pryč. Údajně je v bytě nějaká bomba,“ řekl jeden z evakuovaných důchodců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám