Hlavní obsah

Muž se chtěl vyhodit do povětří třemi granáty

Právo, jr

Třemi granáty se chtěl v sebevražedném úmyslu ve čtvrtek večer nechat rozmetat šedesátiletý muž z Hulína na Kroměřížsku. Vyjednávači policie ze Zlína se podařilo přimět ho, aby od záměru upustil. Ostrý protipancéřový granát pak na zahradě policisté hlídali celou noc.

Článek

„Muž v telefonátu odmítal říct, kde se nachází. Hrozil, že vyhodí do vzduchu sebe i okolí. Vyjednavači si stěžoval, že k zoufalému činu ho přiměla tíživá životní situace. Ztratil zaměstnání, rodinu i dům. Vyjednavači se v průběhu rozhovoru zároveň podařilo získat informace, které vedly k jeho nalezení,“ uvedla v pátek mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Muž posilněný alkoholem seděl na židli na jedné ze zahrad v zahrádkářské kolonii. Měl přichystánu podomácku vyrobenou výbušninu a v ruce držel baterie napojené k rozbušce. Na pokyn hlídky baterie odložil. Přivolaní záchranáři ho následně převezli do zdravotnického zařízení.

Protipancéřový granát hlídali celou noc

„Krátce na to policisté nalezli na zahradním stolku u přístřešku tři granáty pocházející z druhé světové války. Pyrotechnici dva z granátů ještě v noci odvezli ke zničení. Třetí, který obsahoval trhavinu, nebylo možné z bezpečnostních důvodů převézt. Po celou noc ho hlídali policisté. Jednalo se o ostrý protipancéřový puškový granát Gew.PzGr.40. V ranních hodinách se pro něj pyrotechnici vrátili a za denního světla ho odborně převzali a na nedalekém poli jej zneškodnili,“ uvedla mluvčí.

Muž se dopustil trestných činů obecného ohrožení a nedovoleného ozbrojování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám