Hlavní obsah

Opilého instruktora autoškoly chytili policisté ve Zlíně

– Zlín
Právo, jr

Překvapivou předehru měla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu řidičů, kterou chystají na příští dny policisté na Zlínsku. V pátek dopoledne přistihli pod vlivem alkoholu instruktora autoškoly na místě spolujezdce.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Instruktor sice neřídil, ale prováděl výcvik ve chvíli, kdy byl pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili více než půl promile alkoholu v dechu. Ačkoliv svého jednání velmi litoval, musí počítat s trestem. Za tento přestupek mu může být uložena pokuta až dvacet tisíc korun a zákaz činnosti až na jeden rok,“ informoval mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Policisté prováděli kontroly ve Zlíně v pátek dopoledne v rámci celorepublikové akce Řídím – piju nealko pivo, kterou každoročně během letních prázdnin organizuje Policie ČR ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven.

„Z několika desítek řidičů neporušil kromě zmíněné události s instruktorem zákon ani jediný. Od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven dostali dar v podobě nealko piva a alkoholtestu,“ dodal Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám