Hlavní obsah

Řidič srazil v Ostravě důchodce na kole, ten nehodu nepřežil

Právo, hon
Ostrava

Tragická dopravní nehoda se stala v pátek dopoledne na Plzeňské ulici v Ostravě-Zábřehu. Devětašedesátiletého cyklistu na mostě přes Rudnou ulici srazilo osobní auto. Záchranáři se snažili muže asi půl hodiny oživit, bohužel se jim to nepodařilo.

Článek

O nehodě informoval mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. „Zatím není jasné, kdo nehodu zavinil, zda to byl cyklista, který jel nesprávně, anebo řidič. Proto uvítáme svědectví lidí, kteří nehodu viděli,“ řekl Svoboda.

Na místě zasahovala posádka záchranné služby z nedaleké stanice. „Devětašedesátiletý cyklista byl vozidlem sražen a odhozen, posádka jej nalezla ve stavu selhání základních životních funkcí. Zasahující lékař zjistil mnohočetná poranění v oblasti hlavy, trupu i končetin,“ sdělil Humpl.

Posádka zahájila resuscitační péči včetně srdeční masáže, muž byl poté uložen do vakuové matrace. „Snaha o záchranu cyklisty pokračovala i po naložení pacienta do sanitního vozidla. Pokusy o obnovení srdeční činnosti však byly marné a po půl hodině bezvýsledné resuscitace musel lékař konstatovat smrt pacienta,“ dodal mluvčí záchranky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám