Hlavní obsah

Trestní oznámení na ministra financí uložila žalobkyně k ledu

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 1 Šárka Pokorná minulý týden poslala k ledu trestní oznámení na ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) kvůli jeho údajnému vyhrožování vyšetřovateli kauzy CASA Jiřímu Mazánkovi a policejnímu prezidentovi Petru Lessymu. Podnět před několika týdny podal rakouský občan českého původu Philipp Janýr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„To jsem uložila. Protože to byly z Janýrovy strany pouze spekulace,“ řekla Právu Pokorná. Z oznámení podle ní podezření ze spáchání trestného činu nevyplývalo.

Dodala, že pokud by se tím měl někdo zabývat, pak by to měl být například státní zástupce, který dozoruje případ. Janýr je s rozhodnutím žalobkyně Pokorné nespokojený.

Již avizoval, že požádá nadřízené Městské státní zastupitelství v Praze o jeho přezkum. Chtěl by také, aby vše zkontrolovala i pražská vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová.

Reklama

Související články

Mám důkazy proti Lessymu, tvrdí Kalousek

Miroslav Kalousek coby hlavní aktér sporu o údajném ovlivňování policie tvrdí, že má dokumenty, které usvědčují policejního prezidenta Petra Lessyho, že při...

Výběr článků

Načítám