Hlavní obsah

Výtržník se sekerou ohrožoval již dříve cestující v ostravské tramvaji

– Ostrava
Právo, hon

K překvapivým zjištěním dospěli policisté, kteří vyšetřují případ řádění pětatřicetiletého výtržníka v obchodním centru Futurum v Ostravě. Opilý muž byl zatčen 30. července, když ohrožoval zákazníky i ochranku obchodu. Nyní vyšlo najevo, že se sekerou v ruce výtržník řádil už o týden dříve v tramvaji.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Naštěstí nikoho nezranil, rozbil ale sklo kabiny řidiče a pak utekl. Policie nyní hledá svědky incidentu.

V prvním případě způsobil muž paniku v nákupním centru. „Jednoho z poškozených, pracovníka bezpečnostní služby, měl muž pronásledovat a nezasáhnout sekyrou jen shodou náhod,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Nyní vyšlo najevo, že muž měl s policií problémy již z dřívější doby a navíc už 25. července se dopustil další výtržnosti se sekerou, a to v tramvaji linky č. 8 mezi zastávkami Hulváky a Nová Ves - Vodárna.

„Podezřelý se sekerou měl ostatní cestující častovat vulgarismy. Řidič tramvaje tedy zastavil na zastávce Hulváky a snažil se muže uklidnit,“ uvedla mluvčí s tím, že výtržník pak sekerou rozbil sklo kabiny a utekl.

„Žádáme cestující z tramvaje linky č. 8, kteří byli svědky nebezpečné manipulace se sekerou a poškození tramvaje, aby nás kontaktovali na lince 158,“ vyzvala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám