Hlavní obsah

Lupič s bombou v krabici chtěl peníze, odešel ale s prázdnou igelitkou

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lupič v černých brýlích navštívil pobočku banky v Praze - Vršovicích a pokladní vyhrožoval s papírovou taškou, ve které měl bombu. Ta mu ale peníze nedala a lupič utekl.

Přepadení pražské banky s výhrůžkou odpálení bombyVideo: Policie ČR

 
Článek

Vyzbrojen slunečními brýlemi, čepicí a papírovou taškou, ve které byla výbušnina, se vydal do banky ve Vladivostocké ulici v Praze pro peníze mladý muž.

Po vstupu do banky šel lupič ke stojanu s platebními příkazy, kde vypsal papír a poté odešel k přepážce, kde pokladní ukázal krabici s bombou a předal jí papír s textem. Nachystal si také igelitku na peníze.

„Muž přistoupil k přepážce a pod pohrůžkou odpálení bomby, kterou vytáhl z papírové tašky, vyžadoval vydání finanční hotovosti,“ řekl Novinkám pražský policejní mluvčí Jan Daněk. Pokladní ale peníze odmítla vydat a lupič proto raději utekl.

Muž ve věku okolo 30 let, 180 centimetrů vysoké sportovní postavy, který měl na tváři strniště, mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do trička bez rukávů žluto šedé barvy, džínových kraťasů, bílých tenisek, na hlavě měl čepici s kšiltem a na očích sluneční brýle.

Pokud kdokoliv neúspěšného lupiče poznal, může se o informace k jeho totožnosti podělit na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám