Hlavní obsah

Pražská policie hledá černé BMW X5 kvůli vraždě právníka

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská policie hledá černé BMW X5, které se nacházelo na místě dosud neobjasněné vraždy právníka Petra K. (44), jež se odehrála letos v květnu v Praze 5 - Hlubočepích. Ve voze mohl být buď pachatel, nebo přímý svědek zločinu.

Foto: Profimedia.cz

BMW X5. Ilustrační foto

Článek

Policisté sice neznají poznávací značku vozu, pražský kriminalista Josef Mareš však na nedělní tiskové konferenci auto popsal. Mělo by jít o vůz BMW X5 staršího typu s tuningovou úpravou.

Zadní světla má vyměněna za čirá a zadní výfuky jsou vyvedeny za nárazník a přizvednuty směrem nahoru. Mareš vyzval veřejnost, aby si, pokud takové auto spatří, poznamenala státní poznávací značku a obrátila se na linku 158.

Neznámý pachatel na Petra K. čtyřikrát vystřelil letos 19. května mezi 11:55 a 12:00. K střelbě došlo v garáži domu v ulici Výhledová. Právník utrpěl vážná zranění, kterým dalšího dne po čtvrté hodině ranní v nemocnici podlehl.

Blízko garáže stálo v době střelby zmíněné černé BMW, které následně odjelo. Svědci toto auto ve Výhledové ulici nikdy předtím, ani potom neviděli.

Podle Mareše jde letos o jedinou neobjasněnou vraždu v Praze. Od začátku roku kriminalisté v metropoli evidují 14 vražd nebo pokusů o ně a další dva případy přípravy vraždy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám