Hlavní obsah

Žena se nedaleko Pekla na Náchodsku zřítila z desetimetrového svahu

Právo, Ludmila Žlábková

Vrtulník se záchranáři vzlétl v neděli dopoledne, aby zachránil ženu, která se zřítila ze svahu nedaleko Pekla na Náchodsku. Po pádu skončila v řece Metuji.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na tísňovou linku volali svědci pádu, že žena zůstala po pádu nehybně ležet na místě dopadu,“ uvedl mluvčí hradecké záchranky Tomáš Ježek. Na místě záchranáři zjistili, že původně nahlášené informace nejsou zcela přesné.

„Žena přímo ze skály nespadla. Skutálela se z přibližně desetimetrového svahu a zůstala ležet v řece Metuji. Zasahující členové Hasičského záchranného sboru ženu vyprostili z řeky a předali do péče záchranářů. Zásah v podvěsu nakonec nebyl nutný,“ upřesnil Ježek.

Lékař letecké záchranné služby ženu vyšetřil. Utrpěla poranění hlavy a hrudníku. Byla také podchlazená, protože ležela nějakou dobu v tekoucí vodě řeky Metuje. Záchranáři poskytli ženě ošetření a tepelný komfort. Po stabilizaci byla transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové na oddělení urgentního příjmu.

Hradecká letecká záchranná služba zasahovala také v 9 hodin na Pardubicku, kde muž spadl zhruba ze čtyř metrů a zůstal ležet v bezvědomé. S podezřením na poranění páteře ho letecky dopravili do hradecké fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám