Hlavní obsah

Opilec, který přišel nedávno o řidičák, srazil na Hodonínsku cyklistu

Právo, pko
Brno

Zatímco pro většinu řidičů je usednutí za volant pod vlivem alkoholu tabu, čtyřiačtyřicetiletý muž z Hodonínska zřejmě naopak do auta vůbec střízlivý neusedá. A jeho vášeň pro alkohol ho nyní může stát nejen auto, ale hrozí mu i pobyt za mřížemi.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Opilec za volantem Škody Felicie srazil ve čtvrtek odpoledne v Ratíškovicích na Hodonínsku cyklistu. Toho nejprve předjel a hned před ním pak zabočil vpravo, takže cyklista už neměl šanci zastavit a došlo k neodvratitelné srážce. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, řidič ale nadýchal 3,4 promile alkoholu.

Jaké překvapení ale na policisty čekalo, když se na výtečníka podívali blíže. Muž byl totiž jen pár dní předtím kontrolován cizineckou policií v obci Dolní Bojanovice a nadýchal 2,7 promile. Opilý sedl za volant i přesto, že v autě vezl svoji manželku a nezletilou dceru. Policisté mu tehdy zabavili řidičský průkaz, opilec na to ale nijak nedbal a řídil dál.

„Za oba uvedené skutky bude obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být potrestán až tříletým odnětím svobody. Dalším trestem pro něj může být to, že mu policisté po nehodě zajistili jeho vozidlo, kterým páchal trestnou činnost, a budou soudu podávat návrh na jeho propadnutí,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám