Hlavní obsah

Skupina výtržníků napadla lahví od piva řidiče pražského autobusu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtveřice podnapilých mužů napadla ve čtvrtek v noci řidiče autobusu MHD v Praze. Útočníci zablokovali dveře a dostali se do autobusu, kde řidiče uhodili lahví do hlavy. Dva z nich stačili před policií utéct, dva byli dopadeni.

Řidiče autobusu napadlo několik mužůVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Incident se odehrál u zastávky U Belárie v Praze - Modřanech po 23. hodině. Řidič linky 253 zastavil na autobusové zástavce, a když zavíral dveře, zablokovali je čtyři opilí muži.

Podle reportéra Novinek řidič muže okřiknul, ti ale zareagovali agresivním chováním a napadli jej lahví od alkoholu, uhodili ho s ní do hlavy.

„Útočníci napadli řidiče údery pěstí a kopy mířili do oblasti hlavy, jeden z nich dokonce použil k tomuto napadení láhev od piva. Když se podařilo řidiči utéci do kabiny, uzamknul se a přes dispečink přivolal pomoc,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Foto: Novinky

Čtveřice mužů napadla v Praze řidiče autobusu.

Policisté zadrželi dva z útočníků v jedné z přilehlých ulic, protože ti utekli, jakmile uslyšeli, že řidič přivolal pomoc.

Dva jednadvacetileté útočníky policie obvinila z výtržnictví a ublížení na zdraví, z čehož podezřívá také dva zbývající útočníky. Napadený sedmapadesátiletý řidič musel být ošetřen s pohmožděninami v nemocnici. Policie zároveň vyzývá případné svědky události, aby informovali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám