Hlavní obsah

Opilý důchodce ujížděl policistům, bránil se i vystoupení z auta

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Několikakilometrovou večerní honičku mají za sebou královehradečtí policisté. Ve středu totiž stíhali opilého důchodce za volantem, který naboural několik aut a dopravních značek a nakonec nechtěl vystoupit z auta.

Opilý Slovák zdemoloval několik aut a značek v Hradci KrálovéVideo: Novinky

 
Článek

První oznámení o šíleném řidiči ve Škodě Felicii policie přijela po 20. hodině, kdy jim svědkyně nahlásila, že naboural dvě vozidla na náměstí Svobody a ujel. Než se k místu stačily dostat hlídky policie, obdrželo operační středisko další volání s tím, že řidič naboural dopravní značky a ujíždí směrem k zimnímu stadiónu.

„Řidič nerespektoval pokyny k zastavení, které mu policisté dávali, a ujížděl vysokou rychlostí ulicemi Hradce Králové. Jel také v protisměru,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Ivana Ježková.

Z auto ho dostaly až donucovací prostředky

Ke stíhání řidiče felicie se postupně připojilo několik policejních hlídek, které ho poté v obci Krňovice zablokovaly a zabránili v další jízdě. Ten ovšem odmítl vystoupit z auta.

„Policisté za pomocí hmatů a chvatů řidiče vytáhli z vozidla a nasadili mu služební pouta,“ pokračovala mluvčí s tím, že zakročující policisté byli velmi překvapeni, když zjistili, že šílenou jízdu má na svědomí 72letý Slovák, který do Hradce Králové přijel navštívit rodinu.

Šílená jízda trvala 20 minut a Slovák, který nadýchal 1,55 promile a stačil urazit několik kilometrů, nakonec skončil až na záchytce. Z té ve čtvrtek poputuje k výslechu, kde mu bude sděleno obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám