Hlavní obsah

Řidič měl žízeň, tak se před strážníky napil vodky a pokračoval v jízdě

– Zlín
Novinky, Ondřej Kořínek

V horkých dnech vozí každý řidič ve vozidle nějaký nápoj. Ten vozí také 63letý muž ze Zlína. Místo minerálky však před strážníky městské policie pil vodku. Těm pak sdělil, že měl žízeň, tak se napil.

Foto: MP Zlín

Vodka, kterou zaháněl žízeň řidič ze Zlína.

Článek

Hlídka městských policistů prováděla kontrolní činnost ve středu odpoledne v ulici Kvítkova ve Zlíně, kde se často vyskytují nepřizpůsobiví občané, když před nimi zastavila Škoda Fabie.

„Řidič se naklonil k sedadlu spolujezdce a vzal si půl litrovou lahev tvrdého alkoholu. Z této pil takovým způsobem, jako když pijete minerálku na zahnání žízně, a vypil přes polovinu lahve,“ informovala mluvčí zlínských strážníků Šárka Škubalová.

Muž poté vystoupil z auta a odložil lahev se zbytkem alkoholu do kufru, nasedl a odjel. Zkoprnělí strážníci se rychle vzpamatovali z události, kterou právě viděli a vydali se za provokujícím řidičem.

Když dotyčného řidiče zastavili, s klidným hlasem jim požití alkoholu přiznal a foukl si do přístroje na měření alkoholu. Ten ukázal hodnotu 1,7 promile.

„Důvodů, které muže k tomuto činu vedly, může být mnoho, on sám jen uvedl, že měl žízeň, a tak se napil,“ dodala mluvčí strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám