Hlavní obsah

Bývalý přítel ženu brutálně bil a tahal za vlasy do auta

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kulhající sedmatřicetiletou ženu v potrhaném oblečení a s menším krvácejícím zraněním objevili v úterý před půlnocí v brněnské Roháčkově ulici strážníci. Ti sem vyjížděli na zavolání jedné z místních obyvatelek, která strážníky zburcovala s tím, že zpovzdálí slyší zvuky připomínající rvačku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena pak skutečně strážníkům vypověděla, že ji bývalý přítel naložil do auta, vyhrožoval jí zabitím a nakonec ji měl zbít. Žena skončila na ošetření v nemocnici, případ si převzala republiková policie, která zjišťuje, co se skutečně odehrálo.

Když strážníci ženu našli, byla v šoku. Teprve po několika minutách se jim svěřila, že ji dlouhodobě pronásleduje a bije bývalý přítel.

„V úterý v noci se podle ženy vše nebezpečně vystupňovalo, když ji údajně naložil do auta, odvážel pryč a vyhrožoval jí podřezáním a umlácením kladivem. Vyděšené ženě měl také hrozit, že její mrtvolu hodí do řeky. Pak ji prý začal bít pěstmi do hlavy, následně vytáhl nůž a rukojetí ji tloukl do zátylku. Ženě se podle jejích slov podařilo z auta utéct, agresor ji však doběhl, povalil na zem a kopal ji do celého těla. Za vlasy ji chtěl odtáhnout zpět do vozidla, zalekl se ale jejího volání o pomoc a ujel pryč,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Žena nechtěla do nemocnice, měla obavy z útočníka

Žena si stěžovala na bolesti hlavy, ale do nemocnice nechtěla v obavách, že si ji tam útočník najde. Nakonec přeci jen na lékařské ošetření kývla a přivolaní policisté ji poučili, aby neprodleně s lékařskými zprávami dorazila na služebnu.

„Pokud by se nedostavila, budeme ji sami kontaktovat. Zatím nelze říci, jak bude celá věc klasifikována, může to být ublížení na zdraví nebo třeba domácí násilí,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Výběr článků

Načítám