Hlavní obsah

Policie rekonstruovala podobu ženy, jejíž ostatky se nacházely po celé Praze

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští kriminalisté získali nové poznatky o částech těla nalezeného v Praze. Ostatky byly v parku Krejcárek nebo v pražské Krči. Policejní specialisté nyní na základě lebky sestavili portrét mrtvé ženy, která podle policie mohla pocházet ze Slovenska.

Foto: Policie ČR

Portrét zemřelé ženy, který kriminalisté sestavili na základě její lebky.

Článek

Části těla nalézali policisté v prosinci a lednu po celé Praze. Již dříve policie zveřejnila, že ostatky patří ženě, která měla na levém rameni mateřské znaménko a hnědé vlasy. Jako další důležitý poznatek policisté označili čelisti zemřelé, která měla zubní náhrady tzv. můstek.

„Přesněji řečeno, celá horní čelist je osazena pevnou zubní náhradou, dolní oboustranně zkráceným zubním obloukem, v jehož středu se nachází šest původních zubů, z toho jeden viditelně s kazem,“ řekl v úterý Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že uchycení těchto náhrad se v ČR nepoužívá od roku 1999. Běžné je toto uchycení na Slovensku a ve východních zemích.

BEZ KOMENTÁŘE: Bezdomovci našli v Karlíně ženskou hlavuVideo: Novinky

Odborníci z kriminalistického ústavu vytvořili pomocí rekonstrukce lebky podobu ženy. „Vzhledem k tomu, že se jedná o velice specifický a komplikovaný úkon, trvala zmiňovaná rekonstrukce několik měsíců,“ upozornil mluvčí.

Policie se proto opět obrací o pomoc na veřejnost, která může jakékoliv informace o totožnosti mrtvé ženy sdělit na linku 158.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Žižkově našli torzo lidského těla

V sobotu byly nalezeny v pražském lesoparku Krejcárek ostatky ženského těla. Policie případ vyšetřuje, ale zatím neuvedla k případu bližší podrobnosti

Výběr článků

Načítám